De ce este acest ulei rege printre semenii lui?
Întâi, se culeg măslinele (mecanizat și semi-mecanizat, pentru a se evita deteriorarea fructelor deoarece cele lovite pot înainta procesul de oxidare) care sunt aproape de momentul maturizării. Soiul de măsline Koroneiki este recunoscut în întreaga lume pentru proprietățile sale antioxidante, iar uleiul obținut a fost considerat de-a lungul timpului medicament împotriva mai multor boli.
Pe lângă calitatea măslinelor, un factor extrem de important, care a ajutat la încoronarea lui, este faptul că totul este “la rece”, mai concret, nu se folosește în nicio etapă a obținerii acestui minunat, untos și aromat ulei o temperatura mai mare de 27 de grade celsius ceea ce face că măslinele să își păstreze proprietățile atât de aclamate.
Măslinele Koroneiki sunt micuțe și au formă unei lacrimi, dar din ele iese cel mai aromat, sănătos, unic și special ulei de măsline extravirgin. Pentru a obține o aciditate cat mai mică, măslinele se culeg timpuriu și sunt mai verzi (sfârșit de octombrie, început de noiembrie, cele brune se culeg în decembrie-ianuarie). Uleiurile obișnuite din comerț conțin între 80-200 mg polifenoli per litru față de 300-400 mg la uleiul Liva Diamond. Ele au un conținut ridicat de acid oleic și polifenoli (300 mg/kg, comparativ cu 200 mg/kg la uleiurile extravirgine obișnuite), ceea ce face această licoare verzui-aurie să fie una foarte stabilă ce aduce multiple beneficii sănătății.