In India, susanul este supranumit “rasayana” adica “cel care prelungește viața“.
Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă o rețetă cel puțin interesantă, împletită în bucătăria Flavor Tailors!
INGREDIENTE:
- 200g făină de migdale
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- 135g miere
- 135g tahini
- 1 linguriță de extract de vanilie
- coaja de la o portocală rasă
- 1 linguriță extract de portocală
- 4 semințe de cardamom
- 100g semințe de susan pentru decor
- 20-25 de nuci pecan și/sau alune pentru decor
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se amestecă făina de migdale crude de la Prăvălia Noastră cu sarea și praful de copt.
2. Apoi, într-un alt bol, se amestecă mierea, tahini de la Prăvălia Noastră, boabele de cardamom zdrobite, extractul de vanilie și portocală și coaja de portocală rasă.
3. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede și apoi se formeasă bombe din aluatul rezultat. Dacă aluatul este prea uscat, se mai adaugă puțină apă, iar dacă este prea umed, se mai adaugă făină de migdale).
4. Mai apoi, se tăvălesc bilele prin semințe de susan de la Prăvălia Noastră, se așează o nucă pecan sau o migdală deasupra lor și se presează cu un pahar cu fundul plat pentru a aplatiza biluțele.
5. La final, se așează biscuiții într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 10-12 minute. După ce sunt gata, se mută imediat din tavă pentru că se mai pot coace din cauza tăvii încinse și se pot arde pe fund. Se servesc reci.
Poftă bună!