Nimic nu descrie gustul toamnei mai bine, indiferent de sezonul în care ne aflăm!
Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă o rețetă delicioasă, împletită în bucătăria Flavor Tailors!
INGREDIENTE:
- 200g paste (spirale)
- 200g brânză de vaci
- 150g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 450ml lapte
- 2 mere
- 5 semințe de cardamom
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 50g merișoare sau cireșe deshidratate
- 75g fulgi de porumb
- 3 linguri de unt
- 1 linguriță zahăr brun
- 2 lingurițe scorțișoară
- 4 linguri de zahăr brun
- 40ml smântână pentru frișcă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se amestecă brânza cu zahărul și ouăle, iar apoi se adaugă extractul de vanilie și laptele.
2. Se curăță apoi merele de coajă, se rad și se amestecă cu scorțișoară și cardamom și se golesc și ele în amestecul de brânză.
3. Mai apoi, se pun pastele în apă cu puțin ulei și sare. Se fierb jumătate din timpul notat pe ambalaj și apoi se strecoară și se adaugă în crema de brânză împreună cu vișinele sau merișoarele deshidratate (am folosit de la Prăvălia noastră).
4. Pentru crusta crocantă, se amestecă fulgii de porumb cu zahărul brun, scorțișoara și untul topit. Mai apoi, se pun pastele într-o tavă rezistentă la cuptor și se golește peste ele amestecul de fulgi de porumb. Se nivelează uniform și se dă tava la cuptor, la 200 °C, pentru 60-70 de minute.
5. Se servește cald sau rece și pentru un plus de aromă, se poate decora cu un sos de caramel. Pentru prepararea lui se pun la foc, într-o cratiță, 4 linguri de zahăr brun și se amestecă până se topește tot zahărul și se caramelizează. Se toarnă, cu atenție, smântâna lichidă în sosul de caramel și după un minut se ia oala de pe foc. Strecoară sosul de caramel și apoi se golește peste budinca de paste.
Poftă bună!