Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă o budincă delicios de sănătoasă, cu chia, curmale, unt de alune de pădure și alte bunătăți, împletită în bucătăria Flavor Tailors!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTE:
BUDINCĂ:
- 6 linguri de semințe de chia
- 4 lingurițe de pudră de roșcove
- 1/2 linguriță Espresso pudră
- 375ml lapte de alune de pădure
- 3 lingurițe de sirop de arțar
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 6 curmale Medjool
- un praf de sare
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 2 linguri de unt de alune de pădure
- 5 linguri de lapte de alune de pădure
- 1 linguriță sirop de arțar
- 30g de alune de pădure mărunțite
- ciocolată pentur decor
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se combină într-un bol semințele de chia, pudra de roșcove, Espresso, siropul de arțar, vanilia și laptele de alune de pădure.
2. Mai apoi, se golește în pahare, cât să umple 3/4 din pahar și se lasă la frigider peste noapte, să se hidrateze chia.
3. Se dau în blender curmalele Medjool (am folosit curmale de la Prăvălia Noastră) , sarea, vanilia, untul de alune de pădure (am folosit unt de alune de pădure de la Prăvălia Noastră), laptele de alune și siropul de arțar.
4. Se toacă alunele mărunt și se golește 3/4 din cantitate în crema de caramel (curmale) și apoi se pune crema în pahare, peste chia.
5. Se decorează cu restul alunelor de pădure mărunțite și bucățele de ciocolată.
Poftă bună!