Gătește sănătos o focaccia Pugliese cu măsline, roșii și salvie - o rețetă proaspăt scoasă din cuptorul Flavor Tailors! De ce este această focaccia specială? Pentru că aluatul conține cartofi, fiind atât de pufos și gustos, iar în combinație cu roșii cherry zemoase, măsline Kalamata cărnoase și salvie aromată, rezultatul e absolut delicios! Bineînțeles, ca să aveți rezultatul dorit, recomandăm să folosiți ingrediente de calitate superioară, precum ulei de măsline extravirgin și măslinele Kalamata, aduse direct de la sursă, în Prăvălia noastră.
INGREDIENTE:
- 500g făină
- 2 cartofi mari
- 2 pliculețe de drojdie
- 1 linguriță de sare
- 250ml apă
- 15-20 roșii cherry
- 25-30 de măsline Kalamata fără sâmburi
- o legătură de frunze de salvie
- o crenguță de rozmarin
- 150ml ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se fierb cartofii, se curăță de coajă și se zdrobesc ca un piure, iar apoi se amestecă cu făina.
2. Apoi, se adaugă drojdia și sarea în apa călduță și apoi se golește peste cartofi și făină.
3. Se frământă bine aluatul, se unge un bol cu ulei de măsline și se așază aluatul în bol. Mai apoi, se acoperă cu folie alimentară și se lasă minim 2 ore să dospească.
4. Se pun 50 ml ulei de măsline (am folosit ulei de masline extravirgin de la Prăvălia Noastră) într-o tavă și apoi se întinde aluatul cu mâna, până acoperă toată suprafața tăvii. Se acoperă apoi cu folie alimentară și se mai lasă o oră să dospească.
5. După o oră, se împunge aluatul cu degetele, din loc în loc și apoi se apasă în aluat jumătăți de roșii cherry, măsline Kalamata (am folosit Masline Kalamata fara samburi de la Prăvălia noastră), frunze de salvie și de rozmarin.
6. La final, se pune restul de ulei de măsline peste aluat, se presară sare de mare și se dă focaccia la cuptor, la 220 °C, pentru aproximativ 20-25 de minute.
Poftă bună!