TARTĂ CU PASTĂ DE MĂSLINE ALMADES

TARTĂ CU PASTĂ DE MĂSLINE ALMADES
O tartă light, cu feta cremoasă, pastă de măsline Almades și roșii cherry proaspete, împletită în bucătăria Flavor Tailors. Pentru că toamna e blândă cu noi, profităm să ne mai răsfățăm puțin cu o rețetă răcoroasă de vară, plină de nutrienți, savoare și energie. 
Bogate în antioxidanti și vitamina E, măslinele #Almades rodesc în Halkidiki și sunt fructele minune ce ajung în Prăvălia Noastră cu misiunea de a îmbrăca organismul în sănătate, având grijă de sistemul nervos, sistemul respirator, sistemul imunitar si sistemul digestiv.
Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă pasta cremoasă de măsline, ce devine aperitivul delicios de sănătos, la fiecare masă!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENTE:
  • 200g făină
  • 100g unt
  • un praf de sare
  • apă rece (cât să se lege aluatul)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 4 ouă
  • 3 albușe
  • 300ml smântână de gătit
  • cimbru
  • busuioc
  • 150g feta
  • 15-20 roșii cherry
  • 300g pastă de măsline


INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina cu untul, sarea și suficientă apă rece, cât să rezulte un aluat omogen. Mai apoi, se învelește aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider să se odihnească.

2. Apoi, se întinde aluatul în formă rotundă și se pune într-o tavă de tartă, se taie marginile și se lasă la frigider încă 30 de minute.

3. Pentru a coace blatul, se pune hârtie de copt pe fundul tartei, se golește fasole peste, ca să nu lase aluatul să crească și se dă la cuptor, la 200°C, pentru 10 minute. Se ia apoi fasolea și hârtia de copt și se mai lasă încă 5 minute la cuptor, la 180°C.

4. Se taie ceapa mărunt și se călește 2 minute în ulei de măsline (am folosit ulei de masline extravirgin de la Prăvălia Noastră), se adaugă și usturoiul tocat și se mai lasă 1 minut, după care se iau de pe foc și se lasă deoparte.

5. Se bat ouăle și albușele cu un tel și se incorporează smântâna pentru gătit, cimbrul, busuiocul tocat și ceapa cu usturoiul călit. Se condimentează cu sare și piper după gust.

6. Se întinde pasta de măsline (am folosit pastă de măsline Almades de la Prăvălia noastră) peste blatul copt, pe fundul tartei și se golește peste amestecul de ouă.

7. Cu ajutorul unei furculițe, se sfărâmă brânza feta și se golește în tartă, iar apoi se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează și ele uniform în tartă.

8. La final, se mai presară puțin cimbru deasupra și se dă tarta la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Se servește rece.

Poftă bună!

Suport clienti MAGAZIN DESCHIS DE LUNI PANA VINERI INTRE ORELE 14-18

0721688960 office@pravalianoastra.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!