Arahidele sunt bogate în nutrienți, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanți și vitamina E.
Conțin fibre, care ajută la digestia alimentelor. Ele previn apariția cancerului, deoarece conțin fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase în organism. De asemenea, arahidele conțin antioxidanți anti-îmbătrânire.
Sunt ambalate în atmosferă protectoare, pentru a se menține prospetimea produsului.
Funcțiile creierului pot fi îmbunătățite de consumul de arahide. Astfel, persoanele care consumă arahide riscă mult mai puțin să se îmbolnăvească de Alzheimer.Îmbunătățesc fluxul de sânge din creier și grăsimile monosaturate mențin o stare bună de sănatate a creierului. Consumul arahidelor este bun și pentru sănătatea oaselor, deoarece conțin o mare cantitate de calciu, care joacă un rol important în dezvoltarea oaselor.
Țară de origine: Grecia