Smochinele Farma Sarlis sunt unice, deoarece au o piele foarte subțire, sunt foarte dulci, netede la gură și se disting de culoarea aurie foarte atractivă pe care o obțin de la soare, în momentul în care încep să se maturizeze în copaci.
Validarea lor la nivel mondial ca P.D.O. (Destinație de origine protejată), este unul dintre primele 5 produse grecești care au primit o astfel de recunoaștere. Datorită faptului că smochinele sunt pline de miere, din cele mai vechi timpuri, oamenii trebuiau să le taie și să le pună în aer și soare să se usuce.
După uscare sunt împerecheate și închise și astfel se creează „askada” (două smochine uscate puse împreună).
Smochinele Farma Sarli se cultivă de decenii, cu dragoste și respect față de tradiții, conservate în stare excelentă, fără alți conservanți Smochinele conțin o mulțime de fibre (necesare pentru o alimentație bună), sunt diuretice și ajută la buna funcționare a intestinelor. Sunt bogate în potasiu, calciu și fier, fără a avea grăsimi, sare sau colesterol. În ciuda faptului că smochinele proaspete au multe calorii, smochinele uscate au una dintre cele mai mici cantități de calorii din fructele uscate. De asemenea, ajută la fertilitate.