BURGER DE JACKFRUIT (VEGAN)

BURGER DE JACKFRUIT (VEGAN)
Originar din Sri Lanka, tânărul Jackfruit este alternativa proteică ce se potrivește perfect cu un stil de viață contemporan și sănătos. Bogat în fibre, vitamine și minerale, Jackfruitul este cel mai mare fruct din lume și este cunoscut drept „carnea vegetală”. Un fruct delicios, cu aromă neutră, care preia foarte bine aromele condimentelor și care are o textură similară cu cea a cărnii, astfel acesta devine o alternativă savuroasă și sănătoasă, atunci când pofta ne zboară la un burger suculent.

Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă rețete savuros de sănătoase, împletite în bucătăria Flavor Tailors

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENTE:
  • 400g jackfruit Amaizin din Prăvălia Noastră
  • 1 lingură ulei de măsline
  • o ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță boia afumată
  • 2 linguri chimion
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper după gust
  • 150g sos BBQ
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură melasă
  • 2 linguri sos de soia
  • 200g varză roșie
  • 150g morcov
  • 1 ceapă verde
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 2 lingurițe oțet de mere
  • 2 lingurițe sirop de arțar
  • 1 cătel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2 chifle
  • mix de verdețuri
  • 4 linguri sos BBQ


INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se strecoară jackfruitul din conservă (jackfruit marca Amaizin, achiziționat de la Prăvălia Noastră) și apoi se amestecă într-un bol cu boiaua afumată, chimionul, oregano, sarea și piperul.

2. Mai apoi, se curăță și toacă ceapa mărunt și se călește în ulei de măsline. După ce prinde culoare, se adaugă și usturoiul tocat și se călește 1 minut.

3. Se adaugă jackfruitul și se călește 2-3 minute, iar apoi se golește peste sosul BBQ, zahărul brun, melasa, sosul de soia și puțină apă si se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute.

4. După ce se îngroașă sosul, se ia jackfruitul de pe foc și se desprinde fâșii, cu ajutorul unei furculițe.

5. Se prepară o salată coleslaw, amestecând morcovii tăiați felii subțiri cu varza roșie și ceapa verde rondele. Se prepară apoi un sos din ulei de măsline, oțet de mere, sirop de arțar, un cățel de usturoi tocat mărunt, sare și piper și se adaugă peste legume.

6. Se montează burgerul, prăjind întâi chiflele (acest proces ajută chifla să se păstreze fermă mai mult timp și să absoarbă mai încet sosurile din burger). Mai apoi, se unge chifla de jos cu 1 lingură de sos BBQ, se adaugă mix de verdeață, amestecul de jackfruit, salata coleslaw, mix de salată și chifla de sus, unsă și ea cu 1 lingură de BBQ. Se poate servi cu cartofi wedges.

Poftă bună!

Suport clienti MAGAZIN DESCHIS DE LUNI PANA VINERI INTRE ORELE 14-18

0721688960 office@pravalianoastra.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!