Proaspăt culese din Prăvălia Noastră, cardamomul, șofranul, cajuul, fisticul prăjit și merișoarele sau vișine deshidratate transformă budinca într-un desert cremos, aromat și foarte sănătos!
Deschide #PrăvăliaNoastră și descoperă o rețetă cel puțin interesantă, împletită creativ în bucătăria Flavor Tailors!
INGREDIENTE:
- 1.2 litri de lapte
- 150g fidea
- 75g zahăr (de cocos)
- 5 semințe de cardamom
- puțin șofran
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de caju
- 2 linguri de fistic
- 1 lingură merișoare / vișine deshidratate
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se pune laptele la fiert, la foc mic și se amestecă să nu se prindă. Se lasă să fiarbă până își reduce la 1/3 din volum.
2. În paralel, se topește untul într-o tigaie și când e fierbinte, se golește fisticul și caju-ul și se lasă să se rumenească puțin. Să nu uitați sa amestecați în laptele de pe foc.
3. Mai apoi se scoate fisticul și nucile de caju pe o farfurie și în untul rămas se călește fideaua. Se rupe în bucăți mai mici și se lasă pe foc până prinde o nuanță mai maronie.
4. Se golește fideaua în lapte, se adaugă zahărul, cardamomul și șofranul și se lasă să fiarbă până se înmoaie fideaua.
5. Se servește cald cu caju, fistic și merișoare sau vișine deshidratate (caju - Prăvălia Noastră, fistic - Prăvălia Noastră, vișine - Prăvălia Noastră). Pentru un plus de aromă, se pot adăuga și mandarine din conservă.
Poftă bună!